Pospravljanje

Pospravljanje. Stanovanja, misli, čustev. Ni da ni.

Odkar bolj zavestno spremljam svoj cikel, vedno bolj ugotavljam, da me v fazi, ki je najbolj znana kot PMS, začne vse motiti. Vključno s stvarmi v stanovanju, ki jih prej ne opazim. Umazana okna, pajčevine, skriti prahec. Da ne govorim o tem, da v času ovulacije brez problema stopam čez igrače v raztreščeni dnevni sobi, danes bi pa vse zmetala v eno škatlo in skrila.

Tole je kar dobro stanje, ampak me danes vseeno moti 🙂

Ampak v vsem je tudi ena dobra stvar – hkrati se pojavi potreba po pospravljanju. V tem času je veliko bolj verjetno, da se bom lotila čiščenja hladilnika ali kuhinjskih omar. Ker me tako moti, da ne morem pustiti na miru. In če se le da, bom to storila sama. Si s tem dala čas, da vmes pospravim sebe, svojo notranjost. Da lahko preko čiščenja tistega zoprnega madeža, ki ga je dobesedno treba postrgati stran, začutim, kje čistim sebe. In da ne prenašam tega na odnose z ostalimi (vsaj ne v taki meri, kot bi verjetno sicer, pa tudi energija je malo nežnejša ;)).

Vedno bolj se učim, da dejansko PMS izkoristim za to, kar čutim, da želim storiti. Ker si s tem naredim prostor za to, da v drugih fazah cikla izkoriščam njihove potenciale. In kaj sem začutila danes? Da želim zapisati prvi blog zapis v slovenščini. Preko pisanja ozavestiti določene stvari (stanovanje danes lahko malo počaka ;)) in jih deliti. Zakaj? Ker je pomembno, da ženske stopimo v stik nazaj s svojimi telesi.

In tudi zame je to izziv. Dejansko vedno bolj živim v stiku s svojo cikličnostjo, mi je pa izziv ga spremljati. Danes sem ozavestila, da še vedno nisem našla orodja, ki bi mi res ustrezalo za spremljanje cikla. Sem poskusila določene aplikacije, spremljanje preko natisnjenih obrazcev. Nekaj sem celo sama ustvarjala, pa se ni izšlo. Ni da ni. In vedno mi en mesec uspeva, potem se pa kar ustavi. In to me jezi (velik AHA moment zame!).

Eden od poskusov spremljanja na papirju.

Tako da me resnično zanima – katera orodja uporabljate za spremljanje svojega cikla? Vključujejo tudi možnost sledenja čustvenim stanjem? Možnost, da označite fazo pospravljanja? 🙂

Zdaj, ko sem počistila del tega, kar me jezi in dala prostor, da do mene pridejo nove informacije, grem zmetat igrače nazaj v škatlo 😉

Katarina

P.S.: Drugi AHA moment, ki se je pojavil med pospravljanjem igrač – bolj kot ozaveščam cikel, več je stvari, za katere vem, da bi jih lahko še vključila v pravljico Draga Luna, lahko noč. In izziv mi je dovoliti, da je točno takšna, kot je. Ker takšna mora biti. Za vse tiste, do katerih še pride. S tem ko ni čisto vsega noter, pušča svobodo za osebno izkušnjo. Tako.